" />

Kunstenaars

De kunstenaars van Kunst & Cappuccino … Wie zijn zij? Wat is hun verhaal? Dat vertellen we u graag.

Marion Timmers kunstenaars - Kunstlijn Marion Timmers - Kunstenaars

 

 

Wat we aanbieden is gemaakt met een verhaal.

Annemarie Rijkse – Van portrettekeningen in houtskool naar boetseren in klei, en fresco achtige schilderijen is voor Annemarie Rijkse een kleine stap. Deze creatieve vrouw is maatschappelijk zeer betrokken, werkt als kunstdocente, en geeft diverse creatieve workshops.

Annemarie: Na jaren portrettekenares te zijn geweest kwam mijn volgende passie aan bod, portretten boetseren. Een geweldige lerares gevonden, Elsbeth Pluimers in de Nieuwe Meer. Veel portretten gemaakt van model waaronder dit meisje. Portretboetseren is een passie van mij. Thuis werken van foto’s is geweldig. Vooral als het een portret is van een overledene en de nabestaanden hem of haar gelijk herkennen: dan is mijn werk geslaagd.

Kijk voor meer informatie op  www.kunstanne.nl

kunstenaars - f - Kunstenaars

Annemarie: “Op 14 april 2018 stond ik voor het eerst op de ART Eindhoven. Ik wam in contact met de directeur Mike Zeelen van de stichting Energy 4 all. Een prachtige stichting die veel aandacht verdient. Baby’s worden geboren met een stofwisselingsziekte waaruit ALS ontstaat. Er moeten medicijnen komen voor deze kinderen anders overlijden zij.

Mij is gevraagd om een bankje te schilderen voor de stichting. Een hele eer. Er komt een heartparade door heel Nederland van 30 banken. De bank wordt volgend jaar november geveild en ik ben benieuwd waar hij uiteindelijk komt te staan. Eind september komt hij in Alphen aan de Rijn bij Park Villa te staan en later op de mooie plek waar ik nu woon in de beeldentuin en boomkwekerij van Jan en Joke Lourier in Hazerswoude.”

kunstenaars - f - Kunstenaars

Harry van Gestel (born 12 May 1953) is a Dutch artist and painter living and working in Amsterdam, Netherlands. Throughout his oeuvre Harry van Gestel has created artworks ranging from sculptures to oil paintings. The artist is most known for his large abstract works, which range from 2 x 2 meters up to 3 x 6 meters large. Van Gestel has lived and created his work around the globe.

Van Gestel’s works are very diverse and cannot be placed in just one -ism. In 2006 Sotheby’s Amsterdam organised an exhibition giving a complete overview of his oeuvre and stated: “His oeuvre is vast and significant…….Harry van Gestel is beyond any -ism” (Mr. Max Hemelraad, art historian and former Business Development director at Sotheby’s).

kunstenaars - HarryvanGestel 1 - Kunstenaars

The works stand for freedom in a broad sense of the word. The artist states: “With every new work I try to surpass myself to a new way to astonish the viewer with composition that is embedded and communicates freedom”. His works are pure and his creations are not restricted by any conventions whatsoever. The artist describes his works as self-portraits in the sense that the artwork reveals a mirror image of the soul, energy and emotion of the artist at the moment of creation.

 

Hilde Kruijtzer – Al op de middelbare school was ik meer dan gemiddeld goed in tekenen en schilderen. Na de middelbare school ging mijn aandacht meer uit naar fotografie en ik heb daar veel mee gedaan. Op mijn 24e ben ik op aquarel-les gegaan. Daarna naar de Volksuniversiteit in Haarlem waar ik destijds woonde. Ik had toen les van Han Faken , ook aquarel. Sinds eind 2014 schilder ik bij Pier K (les van Willy Kruijssen). Bij Willy heb ik (bijna) alle technieken leren gebruiken.

kunstenaars - f - Kunstenaars

Mijn voorkeur gaat uit naar Acryl, pastel, houtskool, inkt. Met olieverf experimenteer ik nu volop. Als je naar de diverse werken kijkt, heb ik diverse schilderskanten. Op dit moment richt ik me nu op het intuïtieve schilderen.

 

Jacob Berghoef – Ik ben geboren in 1959 in de stad Gouda. Ik woon momenteel met mijn vrouw en hond in een boerderijtje in de regio Thy in noordwest Jutland, Denemarken. Het speciale (noordse) licht en de kleuren in dit kustgebied inspireerden me om mijn huidige stijl te ontwikkelen.

De afgelopen jaren heb ik me gericht op een eenvoudig, natuurlijk en duurzaam leven. Deze nieuwe manier van leven wordt weerspiegeld in mijn werk. In mijn foto’s probeer ik de eenvoud en rust van natuurlijke omgevingen vast te leggen en mijn ervaringen met de ziel van de natuur te delen.

Ik schilder met de kleuren die het natuurlijke licht me geeft. Mijn camera is mijn penseel. Mijn werk wordt vaak door anderen beschreven als abstract, impressionistisch en schilderachtig. Mijn stijl is herkenbaar en puur, gekenmerkt door grove korrel, overbelichting, zachte focus en de effecten die worden gecreëerd door hoe ik mijn camera beweeg tijdens de opname. Ik hou van experimenteren en van de grenzen verkennen van wat de camera aankan.

kunstenaars - f - Kunstenaars

Ik werk voornamelijk in de natuur, waar ik me verdiep in de vormen, kleuren, geluiden én stilte van de natuurlijke omgeving. Ik ben een purist en kies ervoor om de abstracte en impressionistische effecten te creëren met alleen camera-instellingen. Foto-software wordt alleen gebruikt om stofjes te verwijderen of helderheid, contrast en bijsnijden aan te passen om mijn composities te verbeteren. Ik gebruik geen software of filters om foto’s te bewerken of manipuleren.

De perfecte omstandigheden voor Jacob’s kunstfotografie: een wijds Deens landschap, prachtig Noords licht, een stevige wind …  en in een vloeiende beweging vorm en kleur samenbrengen in een abstract, minimalistisch kunstwerk. Kijk voor meer informatie op https://jacobberghoef-photography.com/

 

 

Margie Corliss – Op de lagere school zat ik in de klas op de achterste bank, altijd al poppetjes te tekenen tijdens de les. Mensen en mode in eigen kledingontwerpen, de natuur en abstracte figuraties wisselden elkaar steeds af. Ik tekende en krabbelde op kladblaadjes Dus heb toen maar een tekenschrift aangeschaft, die ik nog steeds koester. In 2004, ruim 35 jaar later, verruilde ik papier en potlood voor canvas en penseel.

Ik ontdekte toen de meditatieve sensatie van het schilderen… dat ik dit niet eerder heb gedaan!? Ik was daarna niet meer te stoppen en maakte het een na het andere doek in uiteenlopende thema’s. Ik bezit stapels Art boeken van zowat alle grote schilders der aarde en bewonder ze stuk voor stuk om hun authentieke identiteit. Mijn favorieten zijn bijv. Gustav Klimt, Picasso, Frida Kahlo, Renoir, Monet, Gaugin, om maar een greep te doen. Waarschijnlijk is mijn schilderstijl door deze meesters  beïnvloed. Soms vraag ik me af of het de moeite waard is om mijn eigen identiteit te ontdekken of dat ik het gewoon maar zo moet laten.

Roswita van Dongen – 1958 Als kind al was tekenen mijn allergrootste hobby. Nu op latere leeftijd ben ik vooral met Acrylverf aan het werken. Daarnaast werk ik met keramiek en met glas.

Met het schilderen kan ik mijn creativiteit kwijt en tijdens lange wandelingen in de natuur doe ik alle inspiraties op. Bij het maken van een schilderij ontstaan door gemengde technieken te gebruiken de meest verrassend creaties. De laatste jaren heb ik verschillende workshops gevolgd bij bekende kunstenaressen in Heeze en Heerlen.

 

Anderen met mijn werken blij maken is voor mij het mooiste dat er is.

Willy Luirink – 1956: het damesblad ‘Libelle’. Een strand, twee grote sombrero’s en een stukje van een blauw met rood zwempakje eronder – een kleine versie van mijn oudere zus en ik. Mijn vader won een prijs. Zijn enthousiasme voor fotografie is de basis van mijn eigen enthousiasme geworden. In zijn werk herken ik mijn eigen zoektocht naar details, het weglaten, het van dichtbij bekijken, de stilte, het licht.

kunstenaars - f - Kunstenaars

Ik zie abstracte structuren of een verhaal. Ik werk intuïtief: met de stemming die het fotograferen met zich meebrengt. Ik kom tot rust als ik fotografeer. Fotograferen is voor mij het contact maken met de ‘onderliggende laag’, een prima aanvulling op het superviseren en coachen dat ik op freelance/professionele basis ook doe.

 

kunstenaars - f - Kunstenaars

In het verleden heb ik 2 keer in de Ark in Hoofddorp geëxposeerd; 1 keer bij de Karmeliet en 1 keer bij het MSA (Montessori Scholengemeenschap Amsterdam). In 2013 was mijn werk te zien in het kerkje ‘De Stompe Toren’ in Spaarnwoude, en in 2014 bij Van Duivenboden Woninginrichting Haarlem.

WhatsApp chat