" />

Annemarie Rijkse

Kunst en Cappuccino - Algemeen - Profiel - Annemarie Rijkse annemarie rijkse - Annemarie Rijkse - Annemarie Rijkse

Wat we aanbieden is gemaakt met een verhaal.

veelzijdig en maatschappelijk betrokken

Van portrettekeningen in houtskool naar boetseren in klei, en fresco achtige schilderijen is voor Annemarie Rijkse een kleine stap. Deze creatieve vrouw is maatschappelijk zeer betrokken, werkt als kunstdocente, en geeft diverse creatieve workshops.

Annemarie: Na jaren portrettekenares te zijn geweest kwam mijn volgende passie aan bod, portretten boetseren. Een geweldige lerares gevonden, Elsbeth Pluimers in de Nieuwe Meer. Veel portretten gemaakt van model waaronder dit meisje. Portretboetseren is een passie van mij. Thuis werken van foto’s is geweldig. Vooral als het een portret is van een overledene en de nabestaanden hem of haar gelijk herkennen: dan is mijn werk geslaagd.

Annemarie: Op 14 april 2018 stond ik voor het eerst op de ART Eindhoven. Ik wam in contact met de directeur Mike Zeelen van de stichting Energy 4 all. Een prachtige stichting die veel aandacht verdient. Baby’s worden geboren met een stofwisselingsziekte waaruit ALS ontstaat. Er moeten medicijnen komen voor deze kinderen anders overlijden zij. Mij is gevraagd om een bankje te schilderen voor de stichting. Een hele eer. Er is een Heartparade door heel Nederland van 30 banken.

WhatsApp chat